Osebni posvet s farmacevtom

Lekarna Novak Novo mesto

OKZ - Osebna Kartica Zdravil

Osebna kartica zdravil je celovit in podroben zapis oz. preglednica vseh predpisanih zdravil na recept ter ostalih zdravil ali prehranskih dopolnil, ki jih pacient prejema. Izdela jo lekarniški farmacevt, v cilju boljšega razumevanja terapije in varne uporabe zdravil.

Na enostaven in pregleden način pacientom podaja osnovne informacije o njihovih zdravilih ter ostalih prehranskih dopolnilih. Vključuje namen uporabe, odmerjanje in način jemanja ter druga pomembna opozorila, na katera mora biti bolnik dodatno pozoren ob jemanju svoje terapije. Osebno kartico zdravil ima lahko pacient vedno pri sebi, tudi pri obisku zdravnika ali farmacevta. Na ta način se zdravstvenemu delavcu omogoči boljši pregled v celotno pacientovo terapijo ter poskrbi za varno uporabo tako zdravil na recept, kot tudi zdravil brez recepta ter ostalih prehranskih dopolnil, na katere pogosto pozabimo, jih zanemarimo ali pa zamenjamo. Zato je potrebno osebno kartico zdravil redno pregledovati in posodabljati.

Farmacevti v naši lekarni vam bomo z veseljem izdelali vašo osebno kartico zdravil ter se potrudili, da boste svojo terapijo razumeli ter jo varno uporabljali.

Pregled uporabe zdravil

Pregled uporabe zdravil je storitev optimizacije in racionalizacije uporabe zdravil posameznega pacienta s ciljem izboljšati oziroma vzdrževati pacientovo z zdravjem povezano kakovost življenja, ki jo na podlagi informacij o uporabljenih zdravilih in informacij, ki jih poda pacient oziroma njegov skrbnik, opravi magister farmacije z ustreznimi kompetencami.

Cilj pregleda uporabe zdravil je izboljšati pacientovo seznanjenost z zdravili, izboljšati način uporabe zdravil, izboljšati sodelovanje pri zdravljenju z zdravili in odpraviti morebitne težave pri zdravljenju z zdravili.

Za pregled uporabe zdravil se lahko odločite, če uporabljate več zdravil, imate več različnih bolezni, imate vprašanja in težave povezane z zdravili, ste dobili novo zdravilo, so vam zamenjali eno ali več zdravil, vam zdravila predpisuje več zdravnikov ali so vas pred kratkim odpustili iz bolnišnice.

Prenesite si zgibanko pregled uporabe zdravil.

GOR