Homeopatska zdravila

Lekarna Novak Novo mesto

Homeopatija

Homeopatija je naravna metoda zdravljenja, ki bolnika zdravi individualno. Je oblika alternativne medicine, ki bolnika zdravi celostno z vsemi njegovimi lastnostmi in težavami in učinkovito vzpodbuja lastno zmožnost samoozdravitve.

Homeopatsko zdravilo v organizmu okrepi vitalno energijo in ponovno vzpostavi zaradi bolezni porušeno ravnovesje. Tako v telesu sprožimo proces zdravljenja. S homeopatijo lahko uspešno zdravimo akutne in kronične bolezni. V lekarni, magistri farmacije z dodatnimi znanji s področja homeopatije, svetujemo homeopatska zdravila predvsem za zdravljenje lažjih akutnih stanj.

Prednost homeopatskih zdravil je, da jih lahko uporabljamo vsi, ne glede na starost in bolezensko stanje. So varna oblika zdravljenja pri dojenčkih, nosečnicah ter doječih mamicah, ker ne povzročajo neželenih učinkov.

Zgodovina homeopatije

Pred 220 leti je homeopatijo utemeljil in v praksi potrdil nemški zdravnik dr. Samuel Hahnemann (1755 – 1843). Izraz ‘homeopatija’ prihaja iz grških besed ‘homeo‘, kar pomeni ‘podobno/podoben’, in ‘pathos‘, kar pomeni ‘trpljenje’ ali ‘bolezen’. Nanaša se na temeljno načelo homeopatije, da se podobno zdravi s podobnim (‘similia similibus curentur‘). Po tem načelu je mogoče bolezen ozdraviti z zdravilom, ki pri zdravem človeku povzroča podobne simptome in znake, kot jih ima bolnik, ki to zdravilo potrebuje.

Za uspešno zdravljenje je treba izbrati zdravilo, ki se čimbolj ujema z bolnikovimi bolezenskimi simptomi in znaki.

Homeopatsko zdravilo v organizmu ponovno vzpostavi zaradi bolezni porušeno ravnovesje. Tako v telesu sprožimo proces zdravljenja.

Lekarna Novak: Homeopatska zdravila

Prenesite si letak in ugotovite kako vam lahko kombinirana homeopatska zdravila učinkovito pomagajo.

GOR